Avatar of admin

by

Protest de sensibilizare – WORLDWIDE LYME

May 10, 2013 in Uncategorized

Ajutati-ne sa atragem atentia asupra importantei de a se cauta modalitati mai bune de diagnosticare si tratament al bolii Lyme.

https://www.facebook.com/WorldwideLymeProtestRomania/info

https://www.facebook.com/worldwidelymeprotest/info

WORLDWIDE LYME: proteste si manifestări de sensibilizare vor avea loc in 10-11 Mai 2013.

Ne-am adunat aici (pe Facebook) pentru a pregati primul protest la nivel mondial protest care va avea loc in toate tarile de pe glob in zilele de 10 si 11 Mai 2013.

Pacienti din intreaga lume ridica  gradul de constientizare si protesteaza pentru a sublinia necesitatea urmatoarelor obiective :

1. Recunoasterea faptului că boala Lyme / Borrelioza, si alte infectii transmise de căpuse, cum ar fi Babesioza, Bartonella, Rickettsia, Ehrlichia, sunt boli grave, uneori fatale.
2. Constientizarea faptului că transmiterea de agentii patogeni de catre capuse, cum ar fi Borrelia, Babesioza, Rickettsia, prin transfuzii de sânge este ingrijoratoare la nivel mondial.

3. Constientizarea faptului că boala Lyme / Borelioza ar trebui să fie listata ca o infectie cu declarare obligatorie. Statutul de boala cu declarare obligatorie va asigura faptul  că incidenta si răspândirea acestei boli sunt monitorizate, un precursor necesar pentru determinarea gradului suferintei umane si impactului socio-economic al bolii.

4. Educatia sectorul medical cu privire la diagnosticarea cu acuratete a bolii Lyme,  diagnostic ce, în unele cazuri, poate fi limitat la prezenta semnelor si simptomelor clinice din cauza limitărilor testelor serologice.

* Educatia ar trebui să asigure ca toti medicii sunt familiarizati cu atentionarea  CDC referitoare la criteriile in cazul testelor de sânge pentru Lyme: “Această definire drept caz in supraveghere a fost dezvoltat pentru raportarea la nivel national a bolii Lyme; nu este potrivit pentru diagnosticul clinic … definirile de caz in supraveghere au fost elaborate în scopul standardizării, nu in scopul îngrijirii pacientului. ”

* Educatia că Lyme ar trebuie să fie inclusa ca un diagnostic diferential cand luam in considerare alte boli care sunt diagnosticate, de asemenea pe baza semnelor clinice subiective, sau nu au nici o cauza cunoscuta. Aceasta include, dar nu se limitează la: Motor Neurone Disease (MApN), de asemenea, cunoscuta sub numeleA de boala lui Lou Gehrig sau scleroza laterala amiotrofica (ALS), scleroza multipla, boala Alzheimer, boala Parkinson, sarcoidoza.

5. Educatia  sectorului medical în ceea ce privette tratament accesibil si eficient  atât al bolii Lyme acute cat si a bolii Lyme cronice si a altor infectii transmise de căpuse. Aceasta include necesitatea de a actualiza ghidurile de tratament depăsite ale Societatii de  Boli Infectioase din America (IDSA) si să se ia în considerare metode de tratament ale altor societăti, cum ar fi: Motor Neurone Disease (ILADS) si German Borreliosis Society (Deutsche Borreliose-Gesellschaft : DBG)

6. Finantarea  cercetarilor in domeniul bolilor transmise de capuse. Inclusiv : Finantarea pentru cercetarea medicală în domeniul testarii cu acuratete a bolii Lyme si in domeniul tratarii acestei boli; finantarea pentru cercetare a vectorilor si gazdelor-rezervor pentru a determina ce boli  pot transporta si transmite.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>